Kategoriler
İcra Konya Konya Karatay Konya Karatay İcra

Konya Karatay (akifpaşa Mah.) 320 m2 Arsa İcra İhaleden Satılık- 04.06.2024

Konya Karatay akifpaşa mahallesi, 19830 ada, 14 parseldeki 320 m2 Arsa 1.000.000 TL bedel ile İhaleden Satılık

Parselin Konumu

Parsel konumu 10 saniye içinde yüklenmezse lütfen tıklayınız.

Parselin Google Konumu

Parsel Özet Bilgi

Konya Karatay akifpaşa mahallesi/köyü , 19830 ada, 14 parsel bilgileri
Konya Karatay akifpaşa mahallesi/köyü , 19830 ada, 14 parsel bilgileri

Sahibinden.com sitesindeki fiyatları görmek için Tıklayınız

Taşınmazın En Yakın Şehir Merkezine Uzaklığı görmek için Tıklayınız (Google Haritalar)

Google Earth 3 boyutlu Görüntüleme için Tıklayınız (Google Earth)

Konya Karatay akifpaşa mahallesi/köyü , 19830 ada, 14 parsel konumu
Konya Karatay akifpaşa mahallesi/köyü , 19830 ada, 14 parsel konumu

İhale Detay Bilgisi

“Örnek No:53*
T.C.
KONYA
1. İCRA DAİRESİ
2024/164 TLMT.
TAŞINMAZIN ELEKTRONİK SATIŞ ORTAMINDA AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, bulunduğu yer, kıymeti ve önemli özellikleri:
1 NO’LU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ :Tapu Kayıt Bilgileri: Taşınmazın, dosya içerisindeki kat irtifakı tipi tapu kayıtlarında Konya İli, Karatay İlçesi,Akifpaşa Mahallesi, cilt 9 sahife 873′ de 19830 ada 14 parsel numarasında 320.00 m2 ana taşınmaz alanlı ve “Arsa” vasfıyla 3.kat, 8 nolu bağımsız bölümün satışı yapılacaktır. Tapu kaydının HİSSEye yönelik Şerh/Beyan/İrtifak Bölümünde Haciz belirtmeleri bulunmaktadır.Zeminde 19830 ada 14 nolu parselin üzerinde borç konusu bağımsız bölümün bulunduğu binanınbodrum kat +zemin+3 normal katlı olduğu, taşınmazla ilgili bağımsız bölümlerin kat irtifakı ile oluşturulduğu anlaşılmıştır. Adres Bilgileri: Taşınmaz; Akifpaşa Mahallesi,Araplar CaddesiNo:15/yok Karatay/Konya adresindedir. Zeminde Mevcut Yapılar, Müştemilatlar ve Taşınmazın

Özellikleri:

Ana gayrimenkul 320.00 m2 arsa içerisinde bitişik nizamda inşa edilmiş tek bloktan oluşmaktadır. Bina girişleri zemin seviyesinden ve güneydoğu cepheden sağlanmaktadır.Yapıbodrum kat +zemin kat+ 3 normal katolup, bodrum katta; sığınak ve depo, zemin katta bina girişi, 2 adet meskenve her bir normal katta 2′ şer daireolmak üzere binada toplam 8 adet bağımsız bölüm yer almaktadır. Bina dış cephesi grenli boyalı vaziyettedir. Bina giriş kapısı demir doğrama, bina içi merdivenler ve sahanlıklar mozaik kaplı vaziyettedir. Binada asansör vedış cephe mantolaması bulunmamaktadır. Kıymet takdiri istenen , 8 Bağımsız bölüm numaralı taşınmaz, bina girişine göre sol arka ve ön tarafta kalan güneydoğu ve kuzeybatı cepheli meskendir. Mesken 3 oda, 1 salon, mutfak, banyo, wc-lavb.,hol, antre ve 1 adet balkon hacimlerinden oluşmaktadır. Meskenin net alanı 99,11 m2 olup brüt alanı 113,00 m2 dir. Mesken giriş kapısı çelik kapıdır. İç kapılar vepencere doğramaları ahşap doğramadan mamuldür. Duvarlar salon, odalar, mutfak, hol ve antredesıva üzeri boyalı olup, zeminler salon ve odalarda ahşap parke, mutfak,antre ve holde seramik ile döşelidir. Islak hacimlerdezeminler seramik, duvarlar yarı yükskeliğe kadar fayans kaplı kalan kısımlar sıva üzeri boyalı vaziyettedir. Mutfakta alt-üst mutfak dolapları ve mermer tezgah mevcuttur. Isınma soba ile sağlanmakta olup doğalgaz tesisatı bulunmamaktadır. Taşınmazda çatı suyundan akmalar mevcut olup tadilat ihtiyacı bulunmaktadır.

İmar Durumu:

Bilgileri: Keşfe konu taşınmazın yapılı bulunduğu 19830 ada 14 parsel imar planında Konya BüyükşehirBelediye Başkanlığının Kent Bilgi Sitesinde yeralan imar planında Blok Nizam, 5 Kat ve Konut sahasına isabet etmektedir.Parsel üzerindeki binaya ait İlk Yapı Ruhsatı ise 28.06.1976 tarihinde 11/7 nolu belge ile düzenlenmiştir.
Kıymeti: 1.000.000,00 TL

KDV Oranı: %1

Kaydındaki Şerhler:

Haciz ve ipotek şerhi bulunmaktadır.
——————————————————————————————————————————

Artırma Bilgileri


1.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 30/04/2024 – 11:26
———————————————————————————————————–
Bitiş Tarih ve Saati : 07/05/2024 – 11:26
2.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 28/05/2024 – 11:26
———————————————————————————————————–
Bitiş Tarih ve Saati : 04/06/2024 – 11:26
SATIŞ ŞARTLARI:
1- Birinci ve ikinci arttırma belirtilen gün ve saatler aralığında açık artırma suretiyle Elektronik Satış Portalı’nda (esatis.uyap.gov.tr) yapılacaktır. Bu artırmada Elektronik Satış Portalı’nda verilecek tekliflerin malın muhammen kıymetinin yüzde ellisi ile o malla güvence altına alınan ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından hangisi fazla ise bu miktarı ve ayrıca bu miktara ilave olarak paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur.
2- Artırmaya katılabilmek için, mahcuzun muhammen kıymetinin yüzde onunu karşılayacak tutardaki nakit teminatın en geç artırma süresinin bitiminden önceki gün saat 23.30’a kadar satışı yapan icra dairesinin banka hesabına Elektronik Satış Portalı üzerinden yatırılması, gösterilecek teminatın, teminat mektubu olması hâlinde, artırmaya katılacaklar veya ilgili banka tarafından, en geç artırma süresinin bitiminden önceki iş günü mesai bitimine kadar satışa konu mahcuzun muhammen kıymetinin yüzde onunu karşılayacak tutarda kesin ve süresiz banka teminat mektubunun, satışı yapan icra dairesine elden veya sistem alt yapısı oluşturulduğu takdirde elektronik olarak tevdi edilmesi zorunludur.
3- Temsilci vasıtasıyla artırmaya katılacak kişilerin, temsilcileriyle birlikte en geç artırma süresinin bitiminden önceki iş günü mesai saati bitimine kadar satışı yapan icra dairesine müracaat etmeleri gerekmektedir. Ancak noterlerin, resmî dairelerin veya yetkili makamların yetkileri dâhilinde ve usulüne göre verdikleri vekâletnameyi veya belgeyi bulunduran temsilcinin icra dairesine müracaatları yeterli olup bu şekilde ihaleye katılacakların teminat miktarını başvuru anında icra dairesi hesabına yatırmaları veya teminat mektubunu icra dairesine tevdi etmeleri zorunludur.
4- HİSSEli satışın mümkün olduğu hâllerde açık artırma konusu malı belirli paylarla satın almak isteyen müşterek alıcıların, en geç artırma süresinin sona ermesinden önceki mesai bitimine kadar satışı yapan icra dairesine müracaat ederek HİSSE oranlarını ve artırmada adlarına pey sürecek HİSSEdarı veya temsilciyi bildirmeleri gerekmektedir. Ancak noterlerin, resmî dairelerin veya yetkili makamların yetkileri dâhilinde ve usulüne göre verdikleri vekâletnameyi veya belgeyi bulunduran HİSSEdarın veya temsilcinin icra dairesine müracaatları yeterli olup bu şekilde ihaleye katılacakların teminat miktarını başvuru anında icra dairesi hesabına yatırmaları veya teminat mektubunu icra dairesine tevdi etmeleri zorunludur.
5- Satış talep ederek artırmaya katılmak isteyen alacaklıdan ve ortaklığın satış suretiyle giderilmesinde artırmaya katılmak isteyen pay sahibinin, en geç artırma süresinin sona ermesinden önceki iş günü mesai bitimine kadar satışı yapan icra dairesine müracaat etmeleri hâlinde alacak veya ortaklık payının teminatı karşıladığı miktar kadar kendilerinden teminat alınmaz, alacağın veya ortaklık payının teminata yeterli gelmemesi hâlinde eksik kısmın başvuru anında icra dairesi hesabına yatırılması veya teminat mektubunun icra dairesine tevdi edilmesi zorunludur.
6-Varsa ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin taşınmaz üzerindeki haklarını, hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını evrakı müsbitesiyle on beş gün içinde icra dairesine bildirmeleri gerekmektedir. Aksi hâlde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça, satış bedelinin paylaşmasından hariç kalacak ve bu hususlar irtifak hakkı sahipleri için de geçerli olacaktır.
7- İhale alıcısının, satış bedelinin tamamını ihalenin gerçekleştiğine ilişkin tutanağın Elektronik Satış Portalı’nda ilan edildiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde icra dairesi hesabına ödemesi gerekmektedir.
8- İhale alıcısının en yüksek teklifi verip de süresi içinde ihale bedelini yatırmaması hâlinde, alınan teminat iade edilmeyip öncelikle satış masraflarından düşülmek üzere alacaklarına mahsuben hak sahiplerine ödenecektir.
9- Asgari ihale bedelinin teklif edilmemesi nedeniyle ihalenin yapılamaması veya en yüksek teklif verenin ihale bedelini yatırmaması sebebiyle ihalenin iptal edildiği hallerde, ikinci artırma ilk açık artırmadaki şartlar çerçevesinde tekrar yapılacaktır.
10- Satışa katılanlar bütün ekleriyle birlikte şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılırlar.
11- Malın tescil ve teslim işlemleri ihalenin kesinleşmesi üzerine yapılacaktır.
12- KDV, damga vergisi, tapu harç ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (İcra ve İflâs Kanununun 206 ncı maddesinin birinci fıkrası ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 21 inci maddesinin ikinci fıkrasındaki hükümleri mahfuzdur.)
20/02/2024
Aykut KORKMAZ
İcra Müdür Yardımcısı
277459
(İİK m.114 ve m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.”

Uyap Sayfasınına Ulaşmak İçin Tıklayınız

İlgili İhaleler

Konya Karatay İlçesindeki Tüm İhaleleri Görmek İçin TIKLAYINIZ

Konya Karatay akifpaşa Mahalle/Köyündeki Diğer İhaleleri Görmek İçin TIKLAYINIZ

Konya Karatay İlçesindeki Sadece Arsa İhalelerini Görmek İçin TIKLAYINIZ

Konya Karatay İlçesindeki 04.06.2024 Tarihli Diğer İlanları Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir