Kategoriler
Sinop Sinop Türkeli Sinop Türkeli Sulh Hukuk Sulh Hukuk

Sinop Türkeli (gaziler Mah.) 710 m2 Kargir Ev Ve Ahşap Ev Ve Bahçe Sulh Hukuk İhaleden Satılık- 20.11.2024

Sinop Türkeli gaziler mahallesi, 117 ada, 117 parseldeki 710 m2 Kargir Ev Ve Ahşap Ev Ve Bahçe 615.865 TL bedel ile İhaleden Satılık

Parselin Konumu

Parsel konumu 10 saniye içinde yüklenmezse lütfen tıklayınız.

Parselin Google Konumu

Parsel Özet Bilgi

Sinop Türkeli gaziler mahallesi/köyü , 117 ada, 117 parsel bilgileri
Sinop Türkeli gaziler mahallesi/köyü , 117 ada, 117 parsel bilgileri

Sahibinden.com sitesindeki fiyatları görmek için Tıklayınız

Taşınmazın En Yakın Şehir Merkezine Uzaklığı görmek için Tıklayınız (Google Haritalar)

Google Earth 3 boyutlu Görüntüleme için Tıklayınız (Google Earth)

Sinop Türkeli gaziler mahallesi/köyü , 117 ada, 117 parsel konumu
Sinop Türkeli gaziler mahallesi/köyü , 117 ada, 117 parsel konumu

İhale Detay Bilgisi

“T.C.
TÜRKELİ
(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2022/1 SATIŞ
TAŞINMAZIN ELEKTRONİK SATIŞ ORTAMINDA AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, bulunduğu yer, kıymeti ve önemli özellikleri:
TAŞINMAZIN

Özellikleri:

Sinop İli, Türkeli İlçesi, Gaziler Köyü, 117 Ada, 117 Parsel, 710,30 m² yüzölçümlü kargir ev ve ahşap ev ve bahçesi nitelikli taşınmaz topografik özellikleri bakımından %3-5 ile % 5-10 eğimli bir araziye sahiptir. Toprak profili orta, killi – tınlı toprak yapısına sahiptir. Makineli tarıma elverişlidir. Doğal yağışlar dışında sulanmayan kuru tarım arazisi özellikleri taşımaktadır. Taşınmaz ev ve bahçesi olarak kullanılmakla, evlerin etrafında dağınık olarak dikimleri yapılmış yerli tür ve çeşitte meyve ağaçları bulunmaktadır.
1959 yılında yapıldığı ifade edilen ahşap ev, bodrum kat ve zemin kat olmak üzere 2 katlı ev bulunmaktadır. Dış kapı ahşap, pencerelen pvc doğramadır. Çatısı ahşap olup üzeri kiremit ile kaplıdır. Zemin kat konut, bodrum kat ise yöresel olarak eski köy evlerinde bulunan ve çiftlik hayvanlarının kaldığı ahır olarak kullanılmaktadır.
1972 yılında yapıldığı ifade edilen 2. Ev iki katlıdır. Ahşap olarak inşa edilmiştir. Zemin katın dış cephesi sıvalı ve boyalı, üst katın ise fugalı mantolama üzeri boyalıdır. Giriş katta hol, bir oda, mutfak, bir banyo ve bir tuvalet bulunmaktadır. Sobalı, damdan bozma olduğu beyan edilmektedir. İkinci kat merdivenleri mermer, tipik köy evlerinde bulunan odalarlabağlantısı bulunan büyük bir hol ve ahşap kapılı 4 oda ve sadece bir tuvalet bulunmaktadır. Pencereler pvc kaplamadır. Odaların tavanları ahşap kaplamadır. Banyo ve wc seramiktir.
2010 yılında ahşap olarak yapılmış zeminde kamelya bulunmamaktadır. Çatısı ahşap, üzeri saç ve kiremitlerle kaplıdır.
Satışa konu yer 117 Ada, 117 Parsel üzerlerinde yapı – yapısal tesis ile dikili tarım ürünü bulunmaktadır. Taşınmazlar Türkeli İlçesine kuş uçuşu 5 km uzaklıkta bulunmaktadır. Nüfus yoğunluğu az konumdadır. Köy içi yolu üzerinde bulunması, üzerinde yapı ve yapısal tesis ile meyve ağaçlarının bulunması değerini olumlu yönde etkilerken, nüfusun seyrek, ilçe merkezinden uzak ve dikili tarımsal ürünlerin bakımsız olması değerini olumsuz etkilemektedir.
Ahşap ev; 60 yaşından fazla olması, bakımsız olması, bodrum katın kullanılamayacak halde olması değerini olumsuz etkilemekte iken zemin katın oturulabilir ahşap mesken olması ve pencere döşemelerinin yenilenmesi olumlu etkilemektedir.
Kargir ev; 50 yaşlarında olması zemin katın dış cephe kaplamasının olmaması olumsuz etki ederken her iki katın da iç döşemelerinin yenilenmiş olması olumlu etkilemektedir.
Su kuyusu; 1m. Çapında açılmış etrafı betonlanmıştır. Kullanılmadığı belirtilmektedir.
Kamelya; ahşaptan yapılmış olması olumlu etki ederken, 15 yaş civarlarında olmasına rağmen bakımsız olması değerini düşürmektedir.
Taşınmazların bu yönüyle değerini sürüm değeri olarak belirlemenin yerinde olacağı kanaatine varılmıştır. Bunun için Türkeli emlak piyasasında ve Gaziler Köyünde alım satımı yapılan gayrimenkuller araştırılmıştır.
Ayrıca 2022 yılı yapa yaklaşık maliyetleri ve tarımsal gelir metoduna göre de arazilerin değeri değerlendirilmiştir. Meyve ağaçlarının verimi ve ürün satış fiyatları da değerlendirilmeye alınmıştır.
Gaziler Köyünde 2022 yılında arazilerin 50-100 TL m² den satılabileceği, dava konusu taşınmazın ise 100 TL m² den satışının gerçekleşebileceği belirlenmiştir.
Yukarıda sayılan özelliklere göre Ahşap evin bodrum katının 40.000,00 TL, zemin katının 90.000,00 TL, betonarme evin zamen katının 180.000,00 TL, 1. Katının ise 200.000,00 TL den satılabileceği, su kuyusunun değerinin 20.000,00 TL ve kamelyanın değerinin ise 10.000,00 TL olabileceği kanaatine varılmıştır.
Dava konusu taşınmazın bulunduğu semt ve mevki, emsallerinin alım – satım rayiçleri, inşaai tarz ve evsafları, yüzölçümler, bulundukları muhitin özellikleri, ana cadde ve çarşı – pazar ile olan irtibatları, inşaatlarında kullanılan malzeme ve işçiliklerin cins ve kaliteleri, konfor dereceleri, iç taksimatları ve kullanılış durumları, getirebilecekleri kira miktarları, imar durumu, bölgedeki ve binadaki konumları, piyasalarda yaşanan ekonomik kriz, değerlerine tesir edecek tüm etkenler ile günün ekonomik koşulları da nazara alındığında ve yukarıda sayılan özellikler dikkate alındığında hali hazır durumu itibariyle taşınmazın değeri belirlenmiştir.
Yüzölçümü: 710,30 m²
Arsa Payı : Tam

İmar Durumu:

Yok
Kıymeti: 615.865,00 TL

KDV Oranı: % 20

Kaydındaki Şerhler:

Tapu Kaydındaki Gibidir
——————————————————————————————————————————-

Artırma Bilgileri


1.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 13/11/2024 – 10:02
———————————————————————————————————–
Bitiş Tarih ve Saati : 20/11/2024 – 10:02
2.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 06/12/2024 – 10:02
———————————————————————————————————–
Bitiş Tarih ve Saati : 13/12/2024 – 10:02″

Uyap Sayfasınına Ulaşmak İçin Tıklayınız

İlgili İhaleler

Sinop Türkeli İlçesindeki Tüm İhaleleri Görmek İçin TIKLAYINIZ

Sinop Türkeli gaziler Mahalle/Köyündeki Diğer İhaleleri Görmek İçin TIKLAYINIZ

Sinop Türkeli İlçesindeki Sadece Kargir Ev Ve Ahşap Ev Ve Bahçe İhalelerini Görmek İçin TIKLAYINIZ

Sinop Türkeli İlçesindeki 20.11.2024 Tarihli Diğer İlanları Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir