Kategoriler
İcra Kastamonu Kastamonu Merkez Kastamonu Merkez İcra

Kastamonu Merkez (halife Mah.) 5621 m2 İki Katlı Betonarme Et Üretim Tesisi-Bir Katlı Karma Donmuş Muhafaza Deposu Ve Arsa İcra İhaleden Satılık- 31.05.2024

Kastamonu Merkez halife mahallesi, 124 ada, 9 parseldeki 5621 m2 İki Katlı Betonarme Et Üretim Tesisi-Bir Katlı Karma Donmuş Muhafaza Deposu Ve Arsa 3.500.000 TL bedel ile İhaleden Satılık

Parselin Konumu

Parsel konumu 10 saniye içinde yüklenmezse lütfen tıklayınız.

Parselin Google Konumu

Parsel Özet Bilgi

Kastamonu Merkez halife mahallesi/köyü , 124 ada, 9 parsel bilgileri

Sahibinden.com sitesindeki fiyatları görmek için Tıklayınız

Taşınmazın En Yakın Şehir Merkezine Uzaklığı görmek için Tıklayınız (Google Haritalar)

Google Earth 3 boyutlu Görüntüleme için Tıklayınız (Google Earth)

Kastamonu Merkez halife mahallesi/köyü , 124 ada, 9 parsel konumu

İhale Detay Bilgisi

“Örnek No:53*
T.C.
KASTAMONU
İCRA DAİRESİ
2018/4621 ESAS
TAŞINMAZIN ELEKTRONİK SATIŞ ORTAMINDA AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, bulunduğu yer, kıymeti ve önemli özellikleri:
1 NO’LU TAŞINMAZIN
(SatışaKonuTaşınmazKastamonu Organize Sanayi Bölgesinde olmasından sebeple, ihale
katılımından sonra mağduriyetlerin ve telafisi mümkün olmayan aksaklıkların yaşanmaması adına
2, 3, 4, ve 5. SayfadabulunanSATIŞ ŞARTLARININ dikkatlice okunduktan sonra ihaleye
Katılım sağlanması hususu ihtar olunur.)Ayrıca taşınmazın tescili verilmedenönce; 4562 sayılı
OrganizeSanayiBölgeleriKanununArsatahsisleribaşlıklı 18.maddesi ve UygulamaYönetmeliğinin
TapuVerme başlıklı106.Maddesinin2.Bendinde”taşınmazınicrayoluylasatışı dâhil üçüncü
kişileredevrinde OSB’den uygunluk görüşü alınması zorunludur” hükmüne amirdir. Bu nedenle
tapudevrindenönce OSB’den uygunluk görüşünün alınması gereklidir.

Özellikleri:

Kastamonu İl, Merkez İlçe, HALİFE Mahalle/Köy, 124 Ada, 9 Parsel, Taşınmaz Kastamonu İli, Merkez İlçe Halife Köyü, Organize Sanayi 124 ada 9 nolu parseldir. Taşınmaz tapuda İki katlı betonarme et üretim tesisi,bir katlı karma donmuş muhafaza deposu ve arsa vasfı ile kayıtlıdır. Taşınmazın üzerinde zemin ve 1. Kattan oluşan fabrika idare binası, et üretim tesisi ile donmuş muhafaza deposu, kuruluk-1 ve kuruluk- 2 vardır. Kastamonu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde yapılan araştırmaya sonucu taşınmazın üzerindeki zemin ve 1. Kattan oluşan fabrika idare binası, et üretim tesisi ile donmuş muhafaza deposunun mimari projesi olup, kuruluk-1 ve kuruluk-2nin projesi yoktur.
Fabrika İdare Binası: Taşınmaz zemin ve 1. Kattan meydana gelmektedir. Taşınmazın zemin katında danışma, soyunma odaları, wc+lavoba, yemekhane, mutfak, 1.katında muhasebe odası, Müdür odası, Sorumlu Yönetici odası, wc+lavoba vardır. Taşınmazın zemin katı 62 m2, 1.katı 62 m2 olup toplam 124 m2 alana sahiptir.Camlar ısıcamlı pvc, kapılar pvc, zeminler odalarda laminat, ıslak hacimlerde zeminler fayans duvarlarda fayans kaplıdır. Taşınmaz kaloriferlidir.
Et Üretim Tesisi: Taşınmazınzemin katında et üretim tesis alanı olup zeminler fayans ve ıslak hacimlerde zeminler ve duvarlar fayans kaplıdır. Taşınmaz 325 m2 alana sahiptir. Camlar ısıcamlı pvc kapılar pvcdir.
Donmuş Muhafaza Deposu: Taşınmaz soğuk hava sistemine sahip olup, donmuş muhafaza deposu olarak kullanılmaktadır.Taşınmaz 178 m2 alana sahiptir.
Kuruluk-1: Taşınmaz kuruluk olarak kullanılmaktadır.Taşınmaz 24 m2 alana sahiptir.
Kuruluk-2: Taşınmaz sacdan yapılmış olup, kuruluk olarak kullanılmaktadır.Taşınmaz 24 m2 alana sahiptir.
Açık Et Kesim Tesisi: Çelik iskeletli bina tekniğinde, çatısı üzeri saç, yanları açık, zemini şap betonu, 3 parça halinde 80,85,130m2 alanlı olmak üzere toplam 295m2 alanlı yarı kapalı yapıdır.

Adresi:

Kastamonu İli, Merkez İlçe Halife Köyü, Organize Sanayi 124 Ada 9 Nolu Parsel Merkez / KASTAMONU
Yüzölçümü: 5.621,89 m2

İmar Durumu:

Kastamonu Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde yapılan araştırmaya göre, konu taşınmazın bulunduğu parsel, 1/1000 ölçekli imar planı kapsamında Emsal=0,70; Hmaks=Serbest, Sanayi Alanında kalmaktadır
Kıymeti: 3.500.000,00 TL

KDV Oranı: %20

Kaydındaki Şerhler:


1.Sırada: Lehtar; Ilgaz Et ve Et Ürünleri Sanayi ve Ticaret ltd şti adına 01/02/2018 tarihli 1711 Yevmiye numaralı 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 18. Maddesi Uyarınca devir ve temlik edilemez Beyanı vardır.
2. Sırada: 01/02/2018 tarihli 1711 Yevmiye numaralı Katılımcılara geri alım hakkı şerhi kaldırılarak
tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dahil 3. Kişilere devrinde osb den
uygunluk görüşü alınması zorunludur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler yeni alıcı
tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır. Beyanı vardır.
Ayrıca, Dosyada kayıtlı Tapu takdiyat raporundaki gibidir
———————————————————————————————————————–

Artırma Bilgileri


1.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 23/04/2024 – 10:06
———————————————————————————————————–
Bitiş Tarih ve Saati : 30/04/2024 – 10:06
2.Artırma
Başlangıç Tarih ve Saati : 24/05/2024 – 10:06
———————————————————————————————————–
Bitiş Tarih ve Saati : 31/05/2024 – 10:06
SATIŞ ŞARTLARI:
1- Satışa konu taşınmaz Organize Sanayi Bölgesi dahilinde yer almakta olup 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun Arsa tahsisleri başlıklı 18.maddesi ve Uygulama Yönetmeliğinin Tapu Verme başlıklı 106. Maddesinin 2. Bendinde ”taşınmazın icra yoluyla satışı dâhil üçüncü kişilere devrinde OSB’den uygunluk görüşü alınması zorunludur” hükmüne amirdir. Bu nedenle tapu devrinden önce OSB’den uygunluk görüşünün alınması gereklidir. Taşınmazı satın alacak kişi ve kuruluşlarda hangi niteliklerin ve şartların arandığı ile ilgili 4562 Sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği’nin;
Kurulamayacak tesisler
MADDE 101 – (1) OSB’lerde aşağıdaki tesisler kurulamaz:
a)Karma ve İhtisas OSB’lerde;
1-Ham petrol rafineriler,2-Kömür veya bitümlü şistin sıvılaştırıldığı ve gazlaştırıldığı tesisler,3-Sıvılaştırılmış petrol gazı dolum ve depolama tesisleri, 4-Çimento fabrikaları, beton santralleri, çimento klingeri üreten tesisler,5-Nükleer güç santralleri ile diğer nükleer reaktörler,6-Radyoaktif atıkların depolanması, bertarafı ve işlenmesi amacıyla projelendirilen tesisler ve benzeri radyoaktif atık tesisleri,7-Nükleer yakıtların üretilmesi veya zenginleştirilmesi ile ilgili tesisler,8-Endüstriyel nitelikli, sintine ve benzeri atık suların geri kazanım tesisleri,9-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olumlu görüşü doğruştusunda OSB tarafından kurulmasına izin verilen; kullanılmış yağın yeniden rafine edilmesi ve/veya başka bir ürüneçevrilerek tekrar kullanımı, metal, plastik, ahşap, naylon, lastik, kauçuk, kağıt, karton, cam, iplik ve benzeri atık ve hurdaları ara veya nihai ürüne çeviren tesisler hariç olmak üzere, her türlü atığın; geri kazanımı, ayrıştırılması, yakılması, gazlaştırılması, kimyasal yolla arıtılması, nihai ve/veya ara depolanması ve/veya araziye gömülmesine ilişkin tesisler.
b) Karma OSB’lerde;
1-Parlayıcı/patlayıcı/yakıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve dolumunun yapıldığı tesisler, 2-Petro kimya kompleksleri,3-Üretiminde kapalı proses gaz veya sıvı yakıt ve toz kaynaklarında filtre sistemlerini kullanan tesisler hariç; tuğla ve kiremit fabrikaları, kömür yıkama kireç, alçı ve zımpara tesisleri,4-Klor – alkali tesisleri, sülfürik asit, fosforik asit, hidroklorik asit, klor ve benzeri kimyasal maddeler üreten yerler, azot sanayi ve bu sanayi ile entegre gübre fabrikaları,5-Zirai mücadele ilaçları için hammadde üretimi yapan tesisler,6-Asbest, asbest içeren ürünlerin işlenmesi veya dönüştürülmesi yapılan tesisler,7-Ham deri işleme, padok ve sadece hayvan kesimi yapılan tesisler,8-Talk, barit, kalsit, antimuan ve benzeri kırma ve öğütme tesisleri.(2) (Değişik:RG-18/11/2015-29536) OSB; karma OSB’lerde, OSB nin kuruluş protokolü çerçevesinde kurulması planlanan sektörlerini veya mevcut sektör yapısını, tesisin faaliyetinden kaynaklanan çevresel etkilerini, altyapı ve atık su arıtma tesislerine etkilerini, herhangi bir olumsuzluk anında tetikleyici etkisini, insanların çalışma ve yaşam koşullarına etkisini dikkate alarak kurulmasında sakınca gördüğü diğer tesislerin kurulmasına ilişkin olarak üniversite ve konu ile ilgili kurumlardan alınacak raporlar çerçevesinde karar verilir.
Temel Şartlar
MADDE 102 – (1) OSB’de arsa tahsisi için, kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır:
a) Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,
b) Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması,
c) Kullanılacak elektrik, su ve diğer altyapı ihtiyaçlarının OSB’nin sağlayabileceğinden fazla olmaması,
ç) OSB’lerde kurulamayacak tesis tanımlamasının içinde olmaması.
Başkalarına devir
MADDE 109 – (1) Katılımcıların satın aldığı parsellerin tapu kayıtlarına geri alım hakkı şerhi konur. (
2) Katılımcılara tahsis veya satışı yapılan arsalar hiçbir şekilde tahsis amacı dışında kullanılamaz.
(3) Bu arsalar katılımcılar veya mirasçıları tarafından borcun tamamı ödenmeden ve tesis üretime geçmeden satılamaz, devredilemez ve temlik edilemez. Bu husus tapuya şerh edilir. Arsa tahsis ve satışının şirket statüsündeki katılımcılara yapılması halinde, borcu ödenmeden ve tesis üretime geçmeden arsanın satışını ve spekülatif amaçlı işlemlerle mülkiyet hakkının devrini önlemeye yönelik tedbirleri almakta Bakanlık yetkilidir.
(4) Arsa tahsisi veya satışı yapılan firmanın tasfiyesi halinde, firmanın katılımcı vasfını taşıyan ortağına veya ortaklarına tahsis hakkının devri mümkündür. Bu konudaki işlemlerin muvazaalı olup olmadığının tetkikiyle sonucuna göre gerekli tedbirleri almakta Bakanlık yetkilidir.
(5) OSB’ce teminat olarak gösterilen ve bu nedenle satışına karar verilen veya katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen gayrimenkullerin icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi koşuluyla, OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip alıcılara veya kredi alacaklısı kuruluşa satış yapılabilir. Satış ilanlarında kuruluş protokolünde yer alan katılımcı niteliklerine de yer verilir.
(6) Taşınmazların kredi alacaklısı kuruluşa satılması halinde, kredi alacaklısı kuruluş, satın aldığı taşınmazı sadece OSB’nin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç 2 yıl içerisinde satmak veya aynı nitelikteki gerçek veya tüzel kişilere kiraya vermek zorundadır.
(7) Bu husustaki yasaklara aykırılığın mahkemelerce tespiti halinde, arsa kimin tasarrufunda olursa olsun, tahsis veya satış tarihindeki bedeliyle geri alınarak bir başka katılımcıya tahsis ve satışı yapılır.
(8) Alıcı tapusunu aldıktan ve tesisini ikmal ettikten sonra devir ya da satış söz konusu olması halinde; OSB’nin yeni alıcı ile yapacağı sözleşmede, ilk alıcı ile yaptığı sözleşmede bulunan hükümleri çıkarma veya yeni hükümler koyma hakkı vardır.
Hükümlerine amirdir. Daha fazla bilgi Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinden alınabilir.
Ayrıca;
İhaleye katılanlar Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun ve Uygulama Yönetmeliginin tüm hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılırlar.
Organize Sanayi Bölgeleri Kanunun 15. Maddesinin 3. Fıkrası ile Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 109. Maddesinin 5. Bendinde katılımcıların borcundan dolayı satışına karar verilen taşınmazların icra yoluyla satışı halinde; Bakanlık ve OSB alacaklarının öncelikle ödenmesi gerekeceği tescil işleminin bu borçların ödenmesinden sonra yapılacağı yasal zorunluluktur.
OSB’nin katılımcılarından olan alacaklarının her türlü alacaktan “ipotek dahil” rüçhanlı olması nedeniyle, taşınmazı satışa çıkartılan borçlu OSB katılımcısının, OSB Müdürlüğüne olan borçları ödeninceye kadar icra yoluyla satılsa dahi tescil işlemleri yapılamayacaktır.
Organize Sanayi Bölgeleri Kanununun 18. Maddesinde katılımcılara geri alım hakkı şerhi kaldırılarak tapu verilmesi durumunda tapu kaydına taşınmazın icra yoluyla satışı dahil üçüncü kişilere devrinde OSB’den uygunluk görüşü alınmazı zorunludur. Şerhi konulur. Bu durumda eski katılımcının vermiş olduğu taahhütler, yeni alıcı tarafından da aynen kabul edilmiş sayılır. *
** OSB Uygulama Yönetmeliğinin 106. Maddesinin son fıkrasında da aynı hükme yer verilmiştir. Organize Sanayi Bölgeleri Kurulurken düzenlenen kuruluş protokolü OSB’nin kuruluş amacını ve bünyesinde yer alabilecek sanayicilerin niteliklerini belirtmektedir. Bu bakımdan kuruluş protokolünde OSB üyesi olacaklar için aranan şartlara sahip olmayan alıcıların satış ihalesine iştirak etmeleri mümkün olmayacağından, ihaleye iştirak edecek gerçek ve tüzel kişi alıcıların, ihaleye katılımlarında engel bir durumun olmadığı konusunda, Kastamonu Organize Sanayi Bölgesine müracaatla alacakları “UYGUNLUK GÖRÜŞÜ”ne dair resmi evrakı TAŞINMAZIN TESCİLİ VERİLMEDEN önce İcra Müdürlüğümüz dosyasına ibraz etmeleri zorunludur. Söz konusu resmi evrakı ibraz edemeyenlere TAŞINMAZIN TESCİLİNİN VERİLEMEYECEĞİ ihtar olunur. ***
2- Birinci ve ikinci arttırma belirtilen gün ve saatler aralığında açık artırma suretiyle Elektronik Satış Portalı’nda (esatis.uyap.gov.tr) yapılacaktır. Bu artırmada Elektronik Satış Portalı’nda verilecek tekliflerin malın muhammen kıymetinin yüzde ellisi ile o malla güvence altına alınan ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından hangisi fazla ise bu miktarı ve ayrıca bu miktara ilave olarak paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi şartı ile ihale olunur.
3- Artırmaya katılabilmek için, mahcuzun muhammen kıymetinin yüzde onunu karşılayacak tutardaki nakit teminatın en geç artırma süresinin bitiminden önceki gün saat 23.30’a kadar satışı yapan icra dairesinin banka hesabına Elektronik Satış Portalı üzerinden yatırılması, gösterilecek teminatın, teminat mektubu olması hâlinde, artırmaya katılacaklar veya ilgili banka tarafından, en geç artırma süresinin bitiminden önceki iş günü mesai bitimine kadar satışa konu mahcuzun muhammen kıymetinin yüzde onunu karşılayacak tutarda kesin ve süresiz banka teminat mektubunun, satışı yapan icra dairesine elden veya sistem alt yapısı oluşturulduğu takdirde elektronik olarak tevdi edilmesi zorunludur.
4- Temsilci vasıtasıyla artırmaya katılacak kişilerin, temsilcileriyle birlikte en geç artırma süresinin bitiminden önceki iş günü mesai saati bitimine kadar satışı yapan icra dairesine müracaat etmeleri gerekmektedir. Ancak noterlerin, resmî dairelerin veya yetkili makamların yetkileri dâhilinde ve usulüne göre verdikleri vekâletnameyi veya belgeyi bulunduran temsilcinin icra dairesine müracaatları yeterli olup bu şekilde ihaleye katılacakların teminat miktarını başvuru anında icra dairesi hesabına yatırmaları veya teminat mektubunu icra dairesine tevdi etmeleri zorunludur.
5- HİSSEli satışın mümkün olduğu hâllerde açık artırma konusu malı belirli paylarla satın almak isteyen müşterek alıcıların, en geç artırma süresinin sona ermesinden önceki mesai bitimine kadar satışı yapan icra dairesine müracaat ederek HİSSE oranlarını ve artırmada adlarına pey sürecek HİSSEdarı veya temsilciyi bildirmeleri gerekmektedir. Ancak noterlerin, resmî dairelerin veya yetkili makamların yetkileri dâhilinde ve usulüne göre verdikleri vekâletnameyi veya belgeyi bulunduran HİSSEdarın veya temsilcinin icra dairesine müracaatları yeterli olup bu şekilde ihaleye katılacakların teminat miktarını başvuru anında icra dairesi hesabına yatırmaları veya teminat mektubunu icra dairesine tevdi etmeleri zorunludur.
6- Satış talep ederek artırmaya katılmak isteyen alacaklıdan ve ortaklığın satış suretiyle giderilmesinde artırmaya katılmak isteyen pay sahibinin, en geç artırma süresinin sona ermesinden önceki iş günü mesai bitimine kadar satışı yapan icra dairesine müracaat etmeleri hâlinde alacak veya ortaklık payının teminatı karşıladığı miktar kadar kendilerinden teminat alınmaz, alacağın veya ortaklık payının teminata yeterli gelmemesi hâlinde eksik kısmın başvuru anında icra dairesi hesabına yatırılması veya teminat mektubunun icra dairesine tevdi edilmesi zorunludur.
7-Varsa ipotek sahibi alacaklılar ile diğer ilgililerin taşınmaz üzerindeki haklarını, hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını evrakı müsbitesiyle on beş gün içinde icra dairesine bildirmeleri gerekmektedir. Aksi hâlde hakları tapu siciliyle sabit olmadıkça, satış bedelinin paylaşmasından hariç kalacak ve bu hususlar irtifak hakkı sahipleri için de geçerli olacaktır.
8- İhale alıcısının, satış bedelinin tamamını ihalenin gerçekleştiğine ilişkin tutanağın Elektronik Satış Portalı’nda ilan edildiği tarihten itibaren en geç yedi gün içinde icra dairesi hesabına ödemesi gerekmektedir.
9- İhale alıcısının en yüksek teklifi verip de süresi içinde ihale bedelini yatırmaması hâlinde, alınan teminat iade edilmeyip öncelikle satış masraflarından düşülmek üzere alacaklarına mahsuben hak sahiplerine ödenecektir.
10- Asgari ihale bedelinin teklif edilmemesi nedeniyle ihalenin yapılamaması veya en yüksek teklif verenin ihale bedelini yatırmaması sebebiyle ihalenin iptal edildiği hallerde, ikinci artırma ilk açık artırmadaki şartlar çerçevesinde tekrar yapılacaktır.
11- Satışa katılanlar bütün ekleriyle birlikte şartnameyi görmüş ve içeriğini kabul etmiş sayılırlar.
12- Malın tescil ve teslim işlemleri ihalenin kesinleşmesi üzerine yapılacaktır.
13- KDV, damga vergisi, tapu harç ve teslim masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (İcra ve İflâs Kanununun 206 ncı maddesinin birinci fıkrası ile 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 21 inci maddesinin ikinci fıkrasındaki hükümleri mahfuzdur.)
13/02/2024
Ayhan AKSEL
İcra Müdür Yardımcısı
185775
**e-imzalı**
İİK m.124, 125 ve 4562 Sayılı OSB Kanunu)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.”

Uyap Sayfasınına Ulaşmak İçin Tıklayınız

İlgili İhaleler

Kastamonu Merkez İlçesindeki Tüm İhaleleri Görmek İçin TIKLAYINIZ

Kastamonu Merkez halife Mahalle/Köyündeki Diğer İhaleleri Görmek İçin TIKLAYINIZ

Kastamonu Merkez İlçesindeki Sadece İki Katlı Betonarme Et Üretim Tesisi-Bir Katlı Karma Donmuş Muhafaza Deposu Ve Arsa İhalelerini Görmek İçin TIKLAYINIZ

Kastamonu Merkez İlçesindeki 31.05.2024 Tarihli Diğer İlanları Görmek İçin TIKLAYINIZ

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version